Okunma Sayısı: 12685
CANLI YORUMLAR

HAMİLE OLMADAN ÖNCE

Yapılması gereken 3 şey!

Bebek sahibi olmayı planlamaya başladığınız andan itibaren sağlıklı bir gebelik ve doğum süreci için uzman yardımı almak çok önemlidir. Memorial Antalya Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Eylem Şeker Arı, rahat bir hamilelik dönemi geçirmek ve sağlıklı bir bebek sahibi olmak için, gebelik öncesinde yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

“Hamilelik öncesi olası risklerin araştırılması gerekir”

Günümüzde, bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin daha bilinçli davrandıklarını söyleyen Op. Dr. Arı; “Geçmişte hamilelik döneminde dahi düzenli kontrollerini yaptırmayan çiftlere daha sık rastlanıyordu. Oysa ki bu kadar önemli bir kararı aldıktan hemen sonra; olası risklerden uzak bir hamilelik geçirmek ve sağlıklı bir bebeğe sahip olabilmek için; hamileliğin başlamasından en az 3 ay önce doktora başvurmak gerekmektedir. Doktorla yapılan ilk görüşmede çiftin ailesinde genetik hastalıklara rastlanıp rastlanmadığı ve doğuştan gelen bir risk taşınıp taşınmadığı sorgulanır. Böyle bir rahatsızlık olması durumunda ise çiftlere hastalık konusunda danışmanlık yapılmaktadır” dedi.

Gerekli testlerle hem kendinizi hem bebeğinizi koruyun!

Op. Dr. Arı, hamilelik öncesinde bazı tetkiklerin yapılması gerektiğinin altını çizdi ve ekledi: “Tam kan sayımı, tam idrar tahlili, hepatit taramaları, açlık kan şekeri, tiroid fonksiyon testleri ve tansiyon ölçümü mutlaka yapılmalıdır. Küçük çaplı bir check up programını anımsatan bu testler sayesinde; bir hastalık tespit edildiği takdirde, hamilelik öncesi gerekli tedaviye başlanması mümkün olabilmektedir.”

Sigara, alkol ve stresten uzak durmak çok önemli!

Hamilelik öncesinde anne adayının yaşam tarzında bazı düzenlemeler yapması gerektiğini belirten Op. Dr. Arı, sözlerine şöyle devam etti; “ Anne adaylarına gebelik öncesinde “pap smear” testi yapılır. Kişide hamilelik başlamadan önce vajinal enfeksiyon varsa tedavi edilir. Jinekolojik muayenelerde, miyom ya da rahimde şekil bozukluğu gibi, düşüğe ve erken doğum riskine sebep olabilecek sorunlar varsa tespit edilir, gerekirse tedavisi yapılır. Öte yandan, anne adayları sigara ve alkol kullanımını tamamen kesmeleri, düzenli beslenme alışkanları edinmeleri ve doktora danışmadan ilaç kullanmamaları gerektiği konusunda uyarılmaktadır. Bu dönemde, radyasyondan olduğu kadar; stresten de uzak kalması gereken anne adayına bebeğin sağlıklı gelişimi için folik asit takviyesi verilmektedir. “Nöral tüp defekti” adı verilen, bebeğin beyin ve omuriliğini oluşturan yapıda bozukluk riskinin önlenmesi için, folik asitin hamilelikten üç ay önce kullanılmaya başlanması önerilmektedir.“

 

  • Ann Boyutu
    
İLGİLİ HABERLER
121 MİLYON İNSANIN PROBLEMİ
ONUNLA MÜCADELE EDİYORLAR
YAŞA GÖRE UYKU SAATİ
VE BİR DERT:UYKU APNESİ
KİTAP OKURSAM UYKUM GELİR
DEMEYİN, UYKUNUZ KAÇABİLİR!
FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
TAYLAN KÜMELİ ANLATIYOR
SADECE YAŞA BAĞLI DEĞİL
BAŞKA NEDENLERDE VAR!
TUVALET ALIŞKANLIĞI VERMEK
İŞTE SİZE 10 İPUCU!
SERVİKS ÖNLENEBİLİYOR
ERKEN DAVRANIN...
EMZİRME DÖNEMİ ENFEKSİYONU
HAKKINDA NE BİLİYORSUNUZ?
MULTİPL SKLEROZ DEYİP GEÇME
20-40 YAŞ ARASINA DİKKAT
BUGÜN DÜNYA KALP GÜNÜ
VE BİLMENİZ GEREKEN 6GERÇEK

Yorum Yaz

Yasal Uyarı:Bu iletişim platformunda yorum yazanların, bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir. Sitemizde reklam unsuru içeren yorumlara ve yönlendirici linklere yer verilmemektedir. Yorumlarınızı yazarken lütfen bunu dikkate alınız. Aksi halde iletileriniz yayından kaldırılacaktır.

KATEGORİNİN HABERLERİ
RAHİM BOZUKLUKLARINA ...
HAMİLELER ORUÇ TUTMALI MI?
HASTANE ÇANTASI
HAMİLELİKTE KEMOTERAPİ
İLGİLİ VİDEOLAR
BEBEĞİNİZ SİZE VE ETRAFINA DAİR NELERİ HİSSEDER?
BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUN
12 - 24 AY ARASI BEBEKLERİN GELİŞİMİ NASIL OLMALI?
0 - 6 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR
OJENİZ NE RENK OLSUN
PHOTOSHOP OLMADAN NASILLAR?
O KADAR DA SÜPER DEĞİLLER
Adınız:
Soyadınız:
Email:
Sikayet & Öneri:
Talebinizi Seçiniz :